فلسفه نذری دادن در ایام محرم

Untitled-2

فلسفه نذری دادن در ایام محرم
پخت نذری در ماه محرم آنقدر بساطش داغ است که در بعضی از محلات، مردم به عشق چشیدن غذای نذری، ساعت‌ها ایستادن در صف‌های طولانی را به جان می‌خرند.پختن غذای نذری در ماه محرم یا غذای محرم یکی از سنت‌های زیبا و پسندیده مسلمانان و به خصوص مردم ایران در ایام محرم و صفر است. در این ایام، افراد به صورت گروهی در هیئت‌ها و مساجد و حتی حیاط منازل به پخت غذای محرم مشغول می‌شوند.پخت غذای نذری به صورت دسته جمعی یکی از زیبایی‌های این ایام است که این وظیفه سخت و مهم معمولا به عهده مردان خانواده و یا آشپزهای ماهر و باتجربه است. اما بعد از پخت آن نوبت به زنان خوش‌ذوق و هنرمند ایرانی می‌رسد که با خلاقیت و ظرافت، به تزیین غذای محرم و تزیین غذای نذری مشغول می‌شوند تا آنچه با زحمت و با نیت پاک تهیه شده، با بهترین شکل ممکن به دست عزادران حسینی برسد.از ویژگی‌های بارز غذای محرم استفاده از بهترین و مرغوب‌ترین مواد اولیه برای پخت غذای نذری است. معمولا برای تهیه و تزیین غذای محرم، در مصرف زعفران و انواع ادویه‌جات صرفه‌جویی نمی‌شود و آشپزها با اختیاراتی که صاحب نذر به آن‌ها می‌دهد، برای تهیه و تزیین غذا سنگ تمام می‌گذارند. معمولا برای طبخ غذای نذری گوشتی از بهترین و تازه‌ترین گوشت گوسفند و به مقدار زیاد استفاده می‌شود. علاوه بر این، صرف غذای نذری امام حسین پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای خاص خود را دارد که در به یادماندنی‌شدن غذای محرم تاثیر عمده‌ای دارد.مردم ایران هر ساله با برپا کردن هیئتها و تکیه ها، عزاداریهای آیینی زیادی دارند و با پخش نذری میان مردم، سنت شریک شدن در نذری همدیگر را جدای از بیشتر کردن خلوص نیت آن، یک فرآیند اجتماعی و نشانه یک کار گروهی می کنند.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم