چالش های سلامتی در محرم

Untitled-7

چالش های سلامتی در محرم
همه ساله با فرارسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهبی در مساجد و تکایا، عارضه ها و مشکلات غذایی نیز به دلایل گوناگونی شیوع پیدا می کند. برای پیشگیری از چنین پیامدهایی ضروری است خادمین حسینی به نکات بهداشتی مرتبط با تهیه، آماده سازی و توزیع نذورات غذایی توجه کافی داشته باشند و با انجام تمهیداتی سلامت عزاداران را هر چه بیشتر تامین کنند.آماده سازی و طبخ غذاهای نذری در مناسبت های مختلف، به ویژه در ماه سوگواری سالار شهیدان امری همگانی است که در میان عموم هموطنان حتی اقلیت های مذهبی رواج گسترده ای دارد و می بایست با دقت خاصی ملزومات آن فراهم شود تا مشکلی سلامت عزاداران حسینی را به مخاطره نیندازد.دقت در انتخاب مواد غذایی، شرایط بهداشتی محلی که در آن غذا طبخ می شود، ابزار و وسایل و همچنین رعایت بهداشت فردی دست اندرکاران تهیه غذا، اهمیت فراوانی دارد و از بروز مشکلات و عارضه های بهداشتی تا حد زیادی پیشگیری می کند.هر سال در ماه محرم مسمومیت با مواد غذایی افزایش می یابد. عمده دلیل بروز این عارضه سهل انگاری در نگهداری صحیح مواد غذایی یا عدم رعایت نکات بهداشتی و بسته بندی است که موجب می شود فرآورده قبل از مصرف به باکتری های مضر آلوده شده و سبب مسمومیت مصرف کنندگان شود.بیشتر مشکلات غذایی ناشی از ذبح دام در مقابل اماکن و مسیر حرکت اجتماعات عزاداری است. این اقدام علاوه بر ایجاد آلودگی زیست محیطی خطراتی را به دنبال دارد و ضروری است برای پیشگیری از آن دام مورد نیاز در کشتارگاه های تحت نظارت شبکه های دامپزشکی ذبح و با وسایل نقلیه مجهز به سردخانه بهداشتی تا محل مصرف حمل شود. همراهان سبز عزادار حسینی در مطالب آتی به چندین چالش و توصیه تغذیه ای سلامتی در محرم خواهیم پرداخت..

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم