شنبلیله ، گیاه شگفت انگیز هفته
شنبلیله ، گیاه شگفت انگیز هفته
همراهان پاییزی، در این هفته با خواص شنبلیله و تاثیر شگفت انگیز آن بر سلامت بدن آشنا می شویم .شنبلیله با نام علمی Trigonella Foenum Graecum از خانواده Leguminosae، گیاهی است علفی و یکساله به ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر با گلهایی منفرد و به رنگ روشن که رنگ میوههای آن زرد تا قهوهای است.این گیاه، بومی شبه قاره هند و منطقه شرق مدیترانه بوده و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان میروید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف میگردد.در کتب طب سنتی ایران، شنبلیله که به اسم”حلبه” نیز معروف است، زکریای رازی شنبلیله را برای مداوای مرض قند تجویز می نموده است.شیخ ابوعلی سینا شنبلیله را برای تقویت مو، زیبایی صورت، خوشبویی دهان و ترک های ناشی از سرما مفید و مؤثر می دانستند و برای رفع ورم های سخت و انواع جوش، شوره سر و همچنین صاف کننده صدا و مسکن سرفه و … مورد تجویز قرار می دادند.شواهد حتی حاکی از آن است که مصریهای باستان مزایای شنبلیله را درک کرده بودند، چرا که دانههای آن در مقبره پادشاهان، بهویژه توتانخامون (از فراعنه مشهور مصری) یافت شده است.همراهان پاییزی با ما همراه باشید تا در مطالب آتی در طی هفته به کلیه خواص شگفت انگیز شنبلیله ،این سبزی خوش عطر و بو برای سلامت درهر روز از این روزهای پاییزی بپردازیم .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.