فندق دوست دیابتی ها
فندق دوست دیابتی ها
فندق ؛ درختی ، که تا ارتفاع ۷ متری در شرایط مساعد رشد میکند . دارای برگهایی پهن وتخم مرغی به صورت نوک دار و حاشیه دندان اره ای است که برگها دارای دمبرگ کوتاهی می باشند . میوه های فندق در دسته های ۴-۱ و در بعضی موارد ۵-۱ عددی درون کاسه سبز رنگ استکانی قرار گرفته اند که در هنگام خشک شدن از کاسه جدا شده و به روی زمین می ریزند همچنین از نظر شکل گرد تا تخم مرغی اند وبه اندازه ۲-۵/۱ سانتی متر می باشند و به رنگ زرد متمایل به قهوه ای اند که درون آنها هسته ای نرم و خوراکی با طعم آجیلی و روغنی موجود می باشد . قسمتهای مورد استفاده آن برگهای خشک شده و میوه های تازه یا بو داده شده و فراوری شده می باشد .فندق بومی آسیای صغیر و اروپای شرقی و ایران است و در ایران در اغلب نواحی معتدله و معتدله سرد و به منظور استفاده از میوه ، کاشته می شود ۸۵% رویش آن در ایران مربوط به استانهای گیلان و مازندران می باشد .از دیدگاه طب ایرانی دارای طبیعتی گرم و خشک است و به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاستهای و نیز مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن است ، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود . فندق یک منبع خوب از ویتامینهای B1، B2 و B6 بوده از اینرو برای حفظ سلامت مغز و خونسازی مخصوصا برای کودکان در حال رشد مفید است ، روغن تهیه شده از آن بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که این ویتامین برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است. اثر فوقالعادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان (مخصوصا سرطان سینه و پروستات) دارد و می تواند قند خون را نیز تنظیم کند .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.