نوبر بهاره چغاله!!!!
نوبر بهاره چغاله!!!!
بادام ؛ درختی است که ارتفاع آن به ۶ تا ۸ متر می رسد و دارای برگهایی ساده، بیضی باریک، نوک تیز و کمی موج دار است و ریشه ای بسیار مقاوم است و می تواند با کمی رطوبت هم زندگی کند و دارای گلهای بسیار زیبا و برنگ صورتی است و در اوایل بهار شکوفه های آن ظاهر می شود . میوه ی آن بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن مغز با پوست سخت وجود دارد . ابتدای تشکیل میوه ی بادام پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار است که پوشیده از کرک است که آنرا چغاله می نامندکه دارای خواص مخصوص می باشد . همچنین دارای دو واریته شیرین و تلخ می باشد . از کلیه قسمت های درخت بادام مانند شکوفه ، برگ و میوه ی آن استفاده طبی می شود .بادام بومی منطقه مدیترانه آسیاست و از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصا افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش می یافته است .از دیدگاه طب ایرانی میوه ی آن از نوع شیرین ، دارای طبیعتی کمی گرم و تر می باشد . ملین بوده و سینه را نرم می کند و برای سلامتی اعصاب و قلب مفید می باشد . مخلوط با شیر برای رفع سرفه ، ناراحتی حنجره و تنگی نفس موثر بوده و خلط آور است . برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است و روغن آن اگزما را رفع کرده و ضد یبوست و خواب آور است و چغاله ی آن لثه و ریشه دندان را تقویت می کند و برای خشکی دهان مفید است و جوشانده برگ آن برای نارسائی کبد و کیسه صفرا مفید می باشد .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.