هفته سبزاسفناجی در راه است
هفته سبزاسفناجی در راه است
اسفناج با نام علمی Spinacia oleracea عضوی از خانواده تاج خروسیان (Amaranthaceae) می باشد. اسفناج گیاهی سبزویک ساله وبا ساقه و برگ لطیف است ،که ارزان و قابل دسترسی برای همه میباشد. منبعی سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، رنگدانه و فیتونوترینت ها(مواد مغذی گیاهی و ترکیبات فعالی هستند که می توانند بدن ما را در برابر بیماری های قلبی و سرطان ها مقاوم سازند)می باشد. یکی از مهمترین دلایلی که اسفناج را مهم و در سرتاسر دنیا با ارزش میکند این است که بسیار ماندگار و با دوام میباشد. اسفناج حتی می تواند از زمستان در امان بماند و سالم به بهار برسد.اسفناج را میتوان به صورت خام و در سالاد مصرف کرد و همچنین میتواند به صورت پخته شده یا سرخ شده که ارزش کمتری دارد، مصرف شود. اسفناج میتواند به عنوان سبزی درکنار غذا مصرف شود یا به عنوان ماده اولیه در سوپ، آبگوشت یا دیزی مصرف شود.فواید مختلف اسفناج به دلیل حضور مواد معدنی، ویتامین ها، رنگدانه ها و فیتونوترینت ها که شامل پتاسیم ، منیزیوم، آهن و کلسیم میباشد. اسفناج منبع ویتامین هایی نظیرنیاسین(ویتامینB3)، ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین K و شامل مقدارناچیزی از دیگر ویتامین های ضروری میباشد.دیگر اجزای مهم شامل تیامین( ویتامینB1) و ریبوفلاوین(ویتامینB2)میباشد که در واکنش های مختلفی در بدن شرکت دارند نیز در اسفناج یافت میشوند. اسفناج همچنین دارای رنگ دانه هایی نظیر بتاکاروتن، لوتئین ، ژانتین و کلروفیلین میباشد. بهترین نکته اسفناج این میباشد که کم چرب میباشد.اسفناج فواید بسیاری برای اکثر فرایند های فیزیولوژیکی بدن دارد چه به صورت خام و چه به صورت پخته شده مصرف شود. اسفناج بومی خاور میانه است و هزاران سال قبل در ایران کشت می شده است.حدود ۱۵۰۰ سال قبل از ایران به چین آورده شده است و چین راهی بود که چند قرن پیش اسفناج به اروپاییان معرفی شد و به سرعت به آشپزخانه ها راه یافت.در طول این هفته پاییزی با خواص سبز اسفناج در روزهای مختلف همراهتان هستیم .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.