پسته ، آجیل خندان
پسته ، آجیل خندان
پسته ؛ درختی با ارتفاع ۸-۳ متر با پوست نقره ای است دارای برگهایی خزان کننده ، چرمی ، بدون کرک با سطح فوقانی درخشان و تخم مرغی و گل آذینی پانیکول میوه دار است و میوه ان از نوع شفت است و به خاطر شکلش به نام “آجیل خندان” معروف است ، قسمت مورد استفاده ی پسته دانه ی میوه می باشد . اولین بار در ترکیه و ایران یافت شده است و امروزه در شمال افغانستان ، ترکمنستان ، تاجیکستان و در نواحی مدیترانه ای کاشته می شود و در ایران به صورت خودرو فقط در شمال خراسان می روید و در شهرهای کرمان ، رفسنجان ، دامغان ، شاهرود ، تهران و… باغهای وسیعی از پسته ایجاد شده و محصول آن ارزش تغذیه ای زیادی دارد . پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است به طوریکه احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. غنی از آنتی اکسیدان است و از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند . در مقایسه با دیگر آجیل ها، مقدار کمی کالری داردو بدون کلسترول می باشد و دارای مقدار کمی چربی اشباع نیز هست . چربی یک منبع انرژی می باشد و کمک به جذب ویتامین های A, E, D و K می کند. پس بنابراین پسته ، از آن جایی که دارای چربی می باشد، این امر مهم را نیز انجام می دهد . بین گروه آجیل ها، یکی از بهترین منابع پتاسیم است پتاسیم ۱ عدد از پسته برابر پتاسیم ۱ عدد پرتقال است. پتاسیم به تعادل مایعات بدن کمک می کندو ضربان قلب را تنظیم می نماید و برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است . همچنین دارای فسفر است و در ساخت استخوان ها و دندان ها شرکت می کند، جلوی خستگی و ضعف را می گیرد و برای تقویت عضلات بدن موثر می باشد همچنین دارای آهن ، روی و ویتامین های B1، B6 ، E می باشد از اینرو برای سرگیجه، خستگی، رنگ پریدگی و کم خونی و تقویت پوست، مو و ناخن و تقویت سلول های عصبی بسیار مفیداست و می تواندجلوی پیشرفت بیماری های مزمن از قبیل سرطان را بگیرد .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.