چای ترش، چای و گیاه دارویی خوش طعم ودلچسب هفته
چای ترش، چای و گیاه دارویی خوش طعم ودلچسب هفته
چای تُرش یا چای مالمیر یا چای مکه با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceaeمیباشد گیاه یکساله یا چندساله به ارتفاع ۱-۲متر ساقه معمولاً به فراوانی منشعب ، بی کرک یا با خارهای پراکنده ،ارغوانی .برگ ها خیلی متنوع .پایینی ها بیضوی تا تقریبا دایره ای ،بالایی ها کمی تا عمیقا پنجه ای ۳-۷لوبه،لوبها دندانه اره ای ،سرنیزه ای ، بیضوی یا مستطیلی ،به طول ۲-۸ سانتی متر به عرض ۵-۱۰ میلیمتر و تقریباً در هر دو سطح بی کرک است. شروع گلدهی این گیاه از شهریور تا مهرماه بوده و برداشت کاسبرگها در آبان و آذر ماه است. برداشت با دست انجام میگیرد و در طی مرحله برداشت باید برای جلوگیری از آلودگی با مواد خارجی و زائد، به هیچوجه کاسبرگ با زمین یا سطوح آلوده تماس پیدا نکند و زمان بین برداشت و خشک کردن باید حداقل باشد.معمولاً کاسبرگها ۳۰- ۲۰ روز پس از ریزش گلبرگها، به حداکثر اندازه خود میرسند و ۲۰ – ۱۰ روز پس از آن رسیدگی کامل حاصل میشود. بنابراین بهترین زمان برداشت ۵۰- ۴۰ روز پس از ریزش گلبرگها میباشد. کاسبرگها با دست از کپسول جدا میگردند که پس از آن باید خشک شوند.در روش خشک کردن طبیعی، کاسبرگها را پس از جدا کردن از کپسولها، روی گونی یا صفحات مشبکی که هوا در دو طرف آنها جریان داشته باشد در سایه پهن میکنند تا خشک شود. از ترکیبات شیمیایی کاسبرگ L.Hibiscus sabdariffa که از اجزاء اصلی در فعالیتهای فیزیولوژیکی هستند میتوان به آنتوسیانینها و پلیفنولها اشاره کرد که تأثیرات مربوط به سلامت این چای ناشی از این مواد است.این گیاه به طور گسترده در مناطق حارهای کاشت میشود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد.بیش از ۳۰۰ گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمهگرمسیر یافت میشود.موطن اصلی این گیاه غرب آفریقاست و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت میگردد. در ایران چای ترش در سیستان و بلوچستان در شهرهای ایرانشهر و نیکشهر به طور گستردهای کاشت میشود. . در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است. مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده ودر بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد.در طول هفته با کلیه خواص درمانی چای قرمز و ترش همراهتان هستیم .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.