انجیر یک میوه بهشتی

index88888888

انجیر یک میوه بهشتی

گیاه شناسی: درخت انجیر با نام علمی  Ficus carica L. از تیره توت دارای انواع فراوانی است که در نواحی مختلف زمین پراکنده شده اند و در میان آنها نمونه هایی با ارتفاع کم و انواعی بصورت درخت و یا دارای ساقه بالا رونده خصوصاً در نواحی حاره بچشم می خورد. درخت انجیر ساقه ای به ارتفاع ۳ تا ۱۰ متر و شاخه هایی منشعب و کم مقاومت دارد، برگهای آن دارای پهنکی لوبدار و منقسم به ۳ تا ۵ تقسیم عمیق است و سطح برگ ها ظاهر ناصاف و خشن دارد. منشا اصلی آن نواحی مدیترانه بوده ولی امروزه به علت پرورش مداوم در اغلب نواحی بصورت اهلی در آمده است. بخش مورد استفاده درخت انجیر از نظر درمانی شیرابه درخت (لاتکس)، برگ و میوه آن است. آشنایی با خواص: شیرابه گیاه انجیر طعم تلخ و تند و سوزاننده و اثر مسهلی دارد. همچنین دارای اثر هضم کننده فیبرین است و چون دیاستازهای مختلف دارد سابقاً از  آن برای ترد و نرم کردن گوشت استفاده می کردند. در استعمال خارجی با قرار دادن شیرابه روی زگیل و میخچه، آنها را تدریجا از بین می برد. علاوه بر آن، این شیره اثر ضد درد و تسکینی درمورد گزش حشرات دارد. در آثار طب ایرانی بیان شده است که دمکرده برگ درخت انجیر اشتها آور است و سابقاً از له شده آن بصورت مالیدنی برای درمان بواسیر استفاده می شده است. امروزه تحقیقات نشان داده عصاره برگ انجیر سطوح کلسترول تام و تری گلیسریدها و نسبت کلسترول تام به HDL را پایین می آورد. میوه انجیر دارای ویتامین های A، B و C و مواد معدنی مثل آهن، منگنز، برم، آهک، گوگرد، پتاسیم و فسفر است. میوه خشک انجیر کالری بالایی دارد به گونه ای که میزان کالری هر ۱۰۰ گرم انجیر تازه و خشک بترتیب ۶۰ و ۲۷۰ می باشد. میوه انجیر ملینی ملایم و هضم کننده غذاست. استفاده از آن برای کودکان و افراد کهنسال مناسب و مجاز می باشد

.راه های ارتباطی:

  • آدرس تلگرام جامعه گیاه درمانی ایران irihmsir@
  • آدرس اینستاگرام جامعه گیاه درمانی ایران irihmsir

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.