سبدی از خواص سفیرسلامت هندوستان با هزار و یک خاصیت
سبدی از خواص سفیرسلامت هندوستان با هزار و یک خاصیت
دوستان همراه،جوز هندی دانهای است که توسط درخت همیشه سبز میریستیکا فراگرانس تولید میشود، این درخت در نواحی گرمسیری دنیا به وفور یافت میشود. دانههای جوز هندی شاید کوچک باشند اما مواد مغذی موجود در آنها بسیار باارزش بوده و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارند.دانه، سطحی چینخورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است. به طور کلی، جوزهندی در طولی حدود ۲/۵ سانتیمتر و قطری حدود ۱/۵ سانتیمتر شکلی شبیه به تخممرغ دارد.جوز هندی (Nutmeg) با نام علمی Myristica Fragrans درختی شبیه نارنج است که در مناطقی همچون شرق هند و شرق اندونزی میروید.به میوه این درخت نیز نام “جوزهندی” اطلاق میشود که مصرف آن به صورت خشک شده، در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد.هر دانه را از خارج، پوسته سختی به رنگ قهوهای متمایل به خاکستری در برمیگیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر میشود.دانه، سطحی چینخورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است. به طور کلی، جوزهندی در طولی حدود ۲/۵ سانتیمتر و قطری حدود ۱/۵ سانتیمتر شکلی شبیه به تخممرغ دارد.آنچه جوزهندی را به یکی از طعمدهندهها و ادویههای پرمصرف در غذا، به خصوص در مناطق گرمسیری، تبدیل کرده است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است. برخی از ترکیبات مفید موجود در جوز هندی شامل پتاسیم، آهن، منگنز، تیامین، فولات، منیزیم، مس و ویتامینهایی چون B1 و B6 است. همچنین جوز هندی دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضدنفخ، محرک، ضداسپاسم، روانگردان و شهوتآور است. تمام این ویژگیها باعث شده که این ادویهی خوشعطر، لیستی از فواید را برای سلامتی داشته باشد.این ادویهی خوشایند تا حدودی شیرین هم به صورت کامل و هم به صورت پودر در آشپزی تمام دنیا کاربرد دارد و و به صورت عصاره نیز در سایر زمینهها میتواند مورد استفاده باشد. در انواع نوشیدنیها، کیکها، شیرینیجات و انواع سوپها میریزند، شما مجبور نیستید مقدار زیادی از آن استفاده کنید تا از طعم مطبوعش بهره ببرید. تنها کمی از آن کافیست تا بو و طعم غذا را خوشایندتر کند.. در بسیاری از کشورها حتی اسانس آن در صنایع عطرسازی و آرایشی بهداشتی نیز کاربرد دارد.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.