غذای محلی کوچ نشینان بختیاری
غذای محلی کوچ نشینان بختیاری
همراهان پاییزی و دوستدار طبیعت ،غذاهای محلی و سنتی هر سرزمینی ریشه در تاریخ و سنتهای آن سرزمین دارد و اینکه مردمانی که در گذشته آن سرزمین طلوع و غروب کرده اند، چگونه می زیستند.غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد نیز با گذشته مردمانش عجین است و به دلیل عشایری بودن منطقه در گذشته، غذاهای محلی معمولاً از محصولات و فرآورده های تولید شده توسط خود مردم تهیه می شد.طبیعت در تهیه این غذاها نقش پررنگی ایفا می کند و هنوز نیز این غذاها در بیشتر منازل در شهرها و روستاها پخته شده و سفره ها با رنگ و بوی خاطره انگیزشان عجین هستند.مواد خوراکی مردمان این سرزمین در فصول مختلف و با توجه به گرمی و سردی غذاها تغییر کرده و میوه درختان جنگلی، گیاهان خودروی خوراکی، گوشت جانوران حلال گوشت وحشی و … عمده مواد غذایی آنها را تشکیل می دهد.انواع نانهای محلی که همه حکایت از کار و تلاش و یکدلی مردمان این سرزمین دارد از جمله غذاهایی است که گاهی یک وعده غذای یک خانواده عشایری را به همراه ماست یا دوغ و کره شامل می شد.
نان بخش اصلی غذای بختیاری و در هنگام کوچ در بسیاری موارد تنها غذای این مردم است
واما:
نان شُلشُلی
«شُلشُلی» یکی از نانهای استان است که با آرد گندم تهیه می شود و بسیار خوشمزه است.برای تهیه این آرد خمیر رقیقی تهیه کرده به طوری که از دست چکه کند و سپس تابه را روی اجاق گذاشته و این خمیر رقیق را روی تابه ریخته و پهن می کنند، سپس تابه را روی زغال قرار می دهند تا طرف دیگر نان نیز پخته شود.این نان را با روغن محلی و عسل چرب کرده و می خورند.با ما همراه باشید تا در مطالب آتی پیشنهادی دیگر از آش محلی ماست به سبک بختیاری را برایتان به ارمغان بیاوریم . دوستان همراه ،زندگی یکروزه روستایی – عشایری مبارکتان.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.