لذتی سبزاز یک وعده غذای گرم زمستانی با آش شوربا
لذتی سبزاز یک وعده غذای گرم زمستانی با آش شوربا
اگر در روزهای سرد زمستانی دچار سرماخوردگی شده اید و به دلیل بیماری حوصله صرف وقت زیاد برای درست کردن غذا را ندارید ولی بدنتان به یک غذای مقوی و گرم احتیاج دارد بهترین گزینه درست کردن یک شوربای ساده است ، شوربا یکی از غذاهای سنتی است که از لحاظ ارزش تغذیه ای بسیار کامل بوده ولی متاسفانه طبخ این غذا در خانواده های ایرانی به فراموشی سپرده شده است ، شوربا هضم راحتی داشته و دارای طبعی معتدل و رو به گرم و خشک است و بسیار سریع آماده می شود . گوشت چرخ کرده و سبزی آش موجود در آن می تواند نیاز پروتئینی و ویتامینی بدن تامین کند ، این غذا جزء غذاهای لطیف الغذا و صالح الکیموس بوده و قواهای بدن را تقویت می کند همچنین بدلیل لعابی که برنج بکاررفته در آن ایجاد می کند غذای مناسبی برای کودکان نیز محسوب می شود .
مواد لازم :
برنج : نصف پیمانه
سبزی آش : ۳۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
پیاز : ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
نعناع خشک : ۱ قاشق سوپ خوری
چگونه بپزیم ؟
یک عدد از پیاز ها را خلال کرده ، با مقدار کمی روغن آن را سرخ کنید ، به آن کمی زردچوبه زده ، برنج را به آن اضافه کنید و با مقداری آب بگذارید تا بپزد تا برنج کاملا لعاب بیاندازد . گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورید و همراه با سبزی به آش اضافه نمایید . پس از آن که آش کاملا جا افتاد آن را در ظرف کشیده با نعناع داغ آن را تزیین کنید . به عنوان چاشنی از آبلیمو یا ماست می توان استفاده کرد .
بهتر است همراه آن نان مصرف نشود و برای جلوگیری از نفخ آن در افراد مستعد از کمی پودر زیره یا زنیان یا رازیانه یا آویشن و یا گلپر روی آش استفاده شود
اصطلاحات سبز تغذیه ای طب ایرانی نهفته در مطلب :
صالح الکیموس: در اثر هضم این دسته از غذاها، خون طبیعی بوجود می آید و هر چهار خلط به قدر احتیاج و متناسب با هم تولید می شوند
لطیف: غذایی است که مواد زاید آن کم بوده ، وقتی بدن روی آن اثر می کند، به سرعت هضم شده و مورد استفاده اندامها قرار می گیرد
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.