نارنجم

Untitled-5

نارنجم
ساختاررویشی و رویشگاه
درختی همیشه سبز ، بی کرک ، به ارتفاع متوسط ۶-۹متر، با خاری بلند ، برگ ها به اندازه متوسط تخم مرغی – مستطیلی ، به طول ۷-۱۰سانتیمتر ،نوک دارسینوسی یاکنگره ای ،دمبرگ با بال پهن.گلها به اندازه متوسط ، منفرد یا چندتایی محوری سفید ، بسیارمعطر .تخمدان کروی.میوه کروی با دو انتهای کمی تخت شده به قطر حدود۸سانتی متر ،با سطح ناهموار با گوشت ترش و پوست تلخ.مغزمیوه به هنگام رسیدن توخالی می شود و قطعات داخلی میوه ۱۰تا۱۲تایی است.میوه نارنج، ترش مزه، ولی دوست داشتنی است، میوه ای ارزشمند و معجونی معجزه آسا که خیلی از مردم از خواص مفید آن بی اطلاع یا کم اطلاع هستند.نارنج از میوه های پر کاربرد و با محصولات جانبی متعدد درفصل سرماست که اسم فارسی آن نارنگ است، عده ای عقیده دارند که این میوه از زمان بسیار قدیم در شمال ایران یافت میشده است و از نکات جالب آن اینکه در تمام فصول سال بر روی درخت دیده می شود. طبیعت این میوه ، سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است.طبق اصول طب ایرانی، تمام ترش مزه ها به اعصاب ضرر می رسانند ولی از بین آنها نارنج کمترین ضرر را برای اعصاب دارد زیرا در آب آن ماده ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده است.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.