کیوی ،میوه کرک دارزمستانی هفته
کیوی ،میوه کرک دارزمستانی هفته
کیوی با نام علمی Actinidia argutaمیوه درختچه ای بزرگی ازخانواده Actinidiaceae است که در آب و هوای معتدل رشد می کند. کیوی از گونههای مختلف تاک یا رسته گیاهان بالا رونده است.درختچه ای پیچان به ارتفاع تا ۵/۷ متر ، با شاخه های کرکی متراکم ، حفره مرکزی شاخه ها تیغه ای .برگ ها با دمبرگ بلند ،دایره ای یا تخم مرغی به طول تا ۵/۱۲سانتی متر ، با قاعده قلبی یا سربریده ، معمولاً با رأس گرد یا چالدار ،گاهی نوک تیز،دندانه اره ای ، مژه دار در سطح تحتانی با کرک های ستاره ای نمدی مایل به سفید انبوه.گلها سفید به زرد تبدیل شونده می باشند .به عرض ۳-۵سانتی متر .میوه تخم مرغی یا تقریباً کروی به طول ۲-۵سانتی متر .میوه گونه ها و فرم های اصلاح شده این جنس به مصرف تغذیه می رسند . متداول ترین نوع کیوی Actinidia deliciosa تقریباً به اندازه تخم مرغ است ( حدوداً به طول ۶ سانتیمتــر و ۵/۵ تا ۴/۵ سانتیمتر محیط) و کاملاً گرد نمی باشد. دارای پوستی کرکدار به رنگ قهوه ای کمرنگ است که معمولاً مصرف نمی شود. گوشت داخل آن سبز روشن و دارای ردیفهایی از دانه های خوراکی کوچک وسیاه است. بافت این میوه نرم و طعم آن گاهی اوقات مثل ترکیبی از توت فرنگی ، موز و آناناس می باشد.نام این میوه را از روی کرکهای روی پوست آن که کاملاً شبیه پرهای پرنده ای در نیوزیلند به همین نام است گرفته اند.دوستان همراه ، باهفته ناب کیوی پسند همراهتان هستیم .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.