گلاب ناب ایرانی
گلاب ناب ایرانی
گل محمدی که به فارسی گل سرخ معطر گفته می شود . برای تهیه اسانس و گلاب به کار می رود. گل محمدی گیاهی زیبا و معطر از خانواده Rosaceae نام علمی آن Rosa damascena می باشد .
خواص گل محمدی از نگاه طب سنتی
عده ای آن را مرکب القوی دانسته اند و برخی آن را کمی سرد و خشک و عده ای دیگر معتدل ولی قابض ذکر کرده اند .
از نظر خواص مقوی و مفرح آور است ، مسهل و مسکن صفرا ولی خشک شده ی آن قابض است . عصاره ی برگ گل سرخ که در سایه خشک شده باشد برای جلوگیری از خونریزی از سینه و قطع اخلاط خونی و رفع رطوبت های معده مفید است .
خوردن آب غنچه ی گل سرخ خفقان گرم را رفع می کند و ضعف قلب را بر طرف می سازد و اسهال های گرم را بند می آورد و برای رفع سردرد گرم و چشم و گوش درد و مضمضه ی آن برای تقویت دندان و لثه مفید است .
در استعمال خارجی برای زگیل ، ناراحتی های پوستی ، رویانیدن گوشت تازه بر زخم های عمیق ، تحلیل ورم های گرم و شکستگی های اعضا نافع است .
خواص گلاب
گلاب از نظر طبیعت مرکب القوی ولی مایل به سردی است . ضد التهاب ، خنک کننده و نرم کننده پوست ، مقوی قلب و دهانه معده می باشد . همچنین دارای ، خاصیت ضد میکروب و تا حدی قابض است به همین دلیل از قدیم در فراورده های مربوط به پوست از گلاب استفاده می شده است .
بو کردن و مالیدن آن برای سردرهای گرم و درد چشم مفید است. بوییدن و خوردن آن تقویت حواس ، ایجاد نشاط ، تقویت دل ، رفع بی هوشی ، و خفقان مفید است . خوردن آن برای رفع عوارض زکام ، خونریزی از سینه ، خشونت سینه ، خفقان گرم ، دردمعده ، روده ها ، دل پیچه سرد و گرم ، در کبد و طحال مفید است .
نکته طلایی
تهیه ی گلاب از گل محمدی برای اولین بار اولین بار توسط ابن سینا پزشک بزرگ ایرانی صورت گرفته است. ابوعلی سینا، اولین تهیه ی کننده آب های مقطر معطر ( عرقیات طبی ) و استفاه از آن ها درمان بیماری ها می باشد . علت های دیگر از تهیه اسانس و آب مقطر معطرها ( عرقیات بی اطلاع بودند و این تجربه از ایران به سایر نقاط جهان منتقل شده است. )
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.