خواص نوبراردبیهشت، کنگر وحشی
خواص نوبراردبیهشت، کنگر وحشی
طبیعت کنگر گرم و خشک می باشد خوردن آن برای افراد دچار چربی خون مفید است. مصرف آن در افرادی که تحت عمل جراحی برداشت یا پیوند کبد قرار گرفتهاند، بسیار کمککننده است و در افرادی که به هر دلیل دچار آسیبهای کبدی شدهاند میتواند بهعنوان ترمیمکننده کبد به کار رود. همچنین با افزایش باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر در روده بزرگ باعث بهبود سلامتی و پیشگیری از سرطان روده میشود.کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذا است. مصرف کنگر باعث تقویت دستگاه گوارش میشود و قلب را نیز تقویت میکند کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی کنگر
کنگر بهعنوان یک غذای فصلی مورد استفاده قرار گرفته و از تمام قسمتهای گیاه کنگر (گل، برگ، ساقه، ریشه) استفاده میشود. غذاهای متنوعی از آن تهیه میشود. در تهیه ترشی کنگر نیز استفاده میشود. در کشور ترکیه از شیرابه آن در صنایع آدامسسازی استفاده میشود، و همچنین دانههای آن بعد از برشته شدن بهعنوان چای مورد استفاده قرار میگیرد. بهعنوان یک سبزی در فلسطین و سایر کشورهای عربی مورد استفاده قرار میگیرد. در فصل بهار قبل از اینکه برگهای آن باز شود بهوسیله روستائیان جمعآوری و به بازار شهرها به بهای مناسبی عرضه میشود.
چه کسانی بایداز مصرف کنگر پرهیز کنند
زنان باردار، کودکان و افراد مبتلابه بیماریهای کبدی یا کلیوی بهتر است از مصرف کنگر پرهیز کنند. مصرف برگهای کنگر باعث انقباض کیسه صفرا میشود بنابراین افرادی که به سنگ کیسه صفرا مبتلا هستند، نباید کنگر مصرف کنند؛ چراکه افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا میشود. همچنین کسانی که نسبت به مصرف کنگر یا ماده سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.