تخم شربتی و خواص بی‌نظیرش

Untitled-7

تخم شربتی و خواص بی‌نظیرش
تخم شربتی گیاهی یک‌ساله است که شباهت زیادی به ریحان دارد اما با دانه‌های ریزتر هستند. این گیاه خودرو در اوایل بهار در کوهستان‌ها و مراتع بیابانی می‌روید و گل‌های به رنگ قرمز، گل‌بهی و صورتی دارد.تخم شربتی که به ریحان شیرین، دانه فالوده و تره خراسانی نیز نامیده می‌شود در طب سنتی ایران برای درمان بیماری‌هایی از قبیل ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوء هاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود. همچنین گفته شده در بهبود خلق و خوی افراد تاثیر مثبت داشته، سیاه سرفه را برطرف می‌کند، در رفع عطش موثر بوده، باعث کاهش فشار خون می‌شود و از روغن آن می‌توان برای درمان عفونت‌ها استفاده کرد.در کشورهای آسیای شرقی نیز این گیاه برای درمان درد معده، گزیدگی مار و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود. مواد تشکیل دهنده تخم شربتی که دارای مقادیر زیادی روغن‌های امگا ۳ می‌باشد به علت جویده نشدن اصولا توسط بدن جدب نمی‌شود و تنها لایه خارجی آن توسط بدن جذب می‌شود. لایه خارجی تخم شربتی متشکل از مقادیر زیادی فیبر، برخی ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی همچون آنتوسیانین‌ها و بتاسیسترول، ۶ میلی‌گرم کلسیم در هر ۱۰۰ گرم و ۰٫۱۹ میلی گرم آهن در هر صد گرم می‌باشد.لایه خارجی این دانه فاقد کربوهیدرات و انواع چربی بوده و تمامی چربی و کربوهیدرات آن در داخل دانه قرار دارد که عملا توسط بدن جذب نمی‌شود.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.