تفاوت مزاج در سحر و افطار۲
تفاوت مزاج در سحر و افطار۲
در افطار صفراوی میشویم
از نظر طب سنتی در وعده افطار خلط صفرا با خصوصیت گرم و خشک در بدن افزایش مییابد و در این وعده باید از مواد غذایی خنک با طبع سرد استفاده شود.مواد غذایی انرژی زا همچون زولبیا بامیه، غذاهای فرآوری شده صنعتی، غذاهای ادویهدار و چرب به میزان زیادی باعث افزایش صفرای بدن میشود. وقتی هم که صفرا زیاد شود صدا در گوش، داغی کف پا، کبودشدن پوست و گرگرفتگی ظاهر میشود. مصرف شربتهای خنکی چون عرق کاسنی، سکنجبین و خاکشیر و میوههای آبدار مانند هندوانه، آلو و هلو در این وعده توصیه میشود.
در سحر، بلغمی میشویم
اما به گفته پزشکان از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح ساعات سردی بدن است که خلط بلغم با خصوصیت سرد و تر در خون زیاد میشود و برای کمک به خروج و تعدیل آن در وعده سحر باید از مواد غذایی گرم و متوسط ـ نه سبک و نه سنگین ـ استفاده کنیم. خرما، گردو، حلوا ارده، عسل (غذای مقوی مغز و حافظه)، فسنجان، برنج، تخممرغ و انواع گوشت کمچرب از این جمله است.خوب است بدانید مواد غذایی با طبع گرم به علت گرمازا بودن دمای بدن را از ۳۷ درجه سانتیگراد بالاتر برده و مواد غذایی سرد به صورت عکس عمل میکند. این را هم بدانید اگر در وعده سحر غذاهای سرد خورده شود، طبع بدن به سمت سردی گرایش یافته و فرد را دچار سستی، کرختی، ورم معده و روده و سردرد ناشی از سردی غذا میکند.برای پیشگیری از سردرد، سوزش و درد معده بهتر است قبل از صرف وعده سحر و افطار از عرق نعناع استفاده شود. لازم است بدانید در این دو وعده نباید به طور خالص گرمی یا سردی بخوریم. به گفته متخصصان طب سنتی باید در وعده سحر ۷۰ درصد مواد غذایی از جنس گرمی و ۳۰ درصد از مواد سرد و در وعده افطار این رویه برعکس باشد.
معده شما از چه نوعی است؟
در طب سنتی سه نوع معده داریم. معده سالم تحت تاثیر گرمی و سردی غذاها قرار نمیگیرد. معده سرد با مصرف میوههای تابستانی و آب یخ دچار درد، نفخ، باد در تمام شکم یا یبوست میشود.معده گرم هم با مصرف خوردنیها و نوشیدنیهای با طبع گرم موجب بروز سردرد، گرگرفتگی، جوش و کهیر در روزهدار میشود. این را هم بدانید کسی که در شروع وعده افطار شکمش خالی است، چنانچه از غذاهای سبک میل کند و بلافاصله از خوراکهای سنگین و غلیظ بخورد، غذا بهسختی هضمشده و به کلیه، کبد و قلب روزه دار فشار زیادی وارد میشود.پس اگر بین افطار و شام فاصله اندکی (۱۵ تا ۲۰ دقیقه) داده شود و غذای سبک کمکم وارد معده شود، لطف بزرگی در حق سلامت خود کردهاید. در ضمن مصرف آب ولرم برای بازکردن روزه در همه مزاجها توصیه میشود؛ زیرا اخلاطی را که در ساعات روزهداری در دستگاه گوارش جمع شدهاند از دهان تا روده شسته و تعدیل میبخشد.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.