گلابی وحشی

Untitled-12

گلابی وحشی
خصوصیات گیاهشناسی:
“انچوچک” یا “گلابی وحشی”، با نام علمی Pyrus glabra Boiss گیاهی چند ساله از تیره گل سرخRosaceae می باشد. این گیاه بومی ایران بوده و بذرهای آن به علت وجود روغن و مواد اسانسی دارای خصوصیات دارویی و تغذیه ای فراوانی می باشد. دانه های انچوچک، مغز سفید با پوستی قهوه ای رنگ و سخت دارد و شبیه به بادام یا مغز زردآلو با طعمی مشابه و تقریباً شبیه دانه های گلابی وحشی موجود در بازار است. وقتی آن را بو دهند، بسیار خوشمزه شده و در گذشته با نام بادام جنگلی، یکی از اجزای ثابت آجیل بود و خاصیت مغزهای گیاهی را دارد.گلابی وحشی درختی خزاندار است. این درخت دارای گل های هرمافرودیت (دوجنسی) بوده که گرده افشانی آنها توسط حشرات صورت می گیرد.
شرایط محیط رشد:
مطالعه ای که بر روی شرایط خاک رویشگاه گلابی وحشی انجام شده، نتایج نشان داده که این گونه بر روی خاک های لومی که دارای زهکش مناسب بوده و از دریافت نور کافی بهره مند هستند به خوبی رشد کرده، اما بر روی خاک های سنگین نیز رشد یافته و نسبت به شرایط سایه بردباری از خود نشان می دهد، ولی میزان رویش میوه ها در چنین شرایطی کاهش می یابد. آلودگی هوا و رطوبت زیاد بر رویش آن چندان مؤثر نبوده و در خاک هایی با درجه حاصلخیزی متوسط نیز رشد می نماید. این درختچه خزان کننده است و بسیار مقاوم به خاک های سنگلاخی و کم آب می باشد.
تکثیر:
یکی از روش های تکثیر این گیاهان، کشت بذرهای آنها بلافاصله پس از رسیدن در پاییز و در شاسی سرد است. این بذرها معمولاً در اواسط تا اواخر زمستان جوانه می زنند. بذور به ۸ تا ۱۰ هفته سرمادهی مرطوب با دمای یک درجه سانتیگراد نیاز دارند. پس از آن استفاده از دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد می تواند خواب ثانویه بذور را برطرف کند.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.