گزینه های غذایی فصل سرد برای کاهش علائم یائسگی
گزینه های غذایی فصل سرد برای کاهش علائم یائسگی
دوستان همراه ، یائسگی بخصوص در ماه های سرد با نشانه هایی از جمله خشکی پوست، افزایش وزن، تعریق شبانه، گر گرفتگی، نوسانات خلقی و خستگی، علائم خود را نشان می دهد.به همین دلیل به زنان در معرض یائسگی توصیه می کنیم که در ماه های سرد سال رژیم غذایی متعادل داشته باشند تا نه تنها باعث استقامت بدنشان شود، بلکه به رفع علائم یائسگی نیز کمک کند:
واما رژیم غذایی متعادل با :
کدو تنبل: غنی از ویتامین آ است؛ یک ویتامین ضروری برای حفظ سلامت پوست، دندان ها، استخوان ها و بافت های نرم. کدو تنبل همچنین سرشار از فیبر است و به کاهش یبوست همراه با تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی کمک می کند.
آب: نوشیدنی ها می توانند حاوی مواد مغذی باشند، یا برعکس هیچ سودی برای بدن نداشته باشند. حداقل ۸ لیوان آب در روز لازم است. مصرف آب باعث می شود عملکرد کلیه ها در این دوران مطلوب باشد، در حالی که نوشیدنی های حاوی کافئین (مثل قهوه) باعث دفع بیش از حد آب می شود و بدن را کم آب می کند. بعضی از این نوشیدنی ها مقدار کلسیم به دست آمده از موادغذایی را کم می کنند و بعضی دیگر دفع کلسیم از کلیه ها را بیشتر می کنند. سعی کنید به جای قهوه و نوشابه گازدار، هر روز از آب میوه استفاده کنید. آب مرکبات حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی گیاهی است. آب پرتقال حاوی ویتامین سی و اسیدفولیک است. آب هویج حاوی حداقل ۳ ماده مهم است: اسید فنولیک، ترپن ها و کاروتینوئیدها (حاوی بتاکاروتن). آب انگور سیاه حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که بسیار سودمند هستند.
حبوبات: برخی از علائم یائسگی ناشی از کمبود استروژن هستند. رژیم غذایی غنی از فیتواستروژن ها مانند سویا، نخود و عدس، قوی ترین منابع برای کاهش علائم یائسگی هستند. حبوبات علاوه بر این، غنی از اسید فولیک، منیزیم، ویتامین ب و فیبر هستند و بیشترین نیاز روزانه به پروتئین را تامین می کنند.
سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات منابع خوبی از کلسیم و منیزیم هستند که هر دو برای سلامت استخوان ها مفید است. مواد غذایی غنی از منیزیم می توانند به کاهش افسردگی، اضطراب و میگرن نیز کمک کنند.
ماهی آب های سرد( آب شیرین): این نوع ماهی ها از قبیل قزل آلا، ماهی خاویار، ساردین و … منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و به کاهش علائم یائسگی از قبیل گرگرفتگی کمک می کنند. امگا ۳ ها همچنین نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارند که یکی از نگرانی های زنان در هنگام رسیدن به سن یائسگی است. زنان در معرض یائسگی حداقل دو بار در هفته باید ماهی را در رژیم غذایی شان بگنجانند.
نکته: ماهی آب های سرد یکی از بهترین منابع غذایی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد
آجیل و دانه ها: گردو، دانه های کدو تنبل، دانه های آفتابگردان، بادام و … منابع غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و روی هستند. مصرف این دانه ها به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را در سنین یائسگی کاهش می دهد. مصرف آجیل و دانه ها همچنین منجر به کاهش خطر ابتلا به افسردگی میشود.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.