حلیم،نذری اربعین حسینی و مناسب فصل پاییز
حلیم،نذری اربعین حسینی و مناسب فصل پاییز
دوستان همراه،حلیم یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به مدل ها و سلیقه های مختلفی برای نذری درست می شود. فیبر موجود در گندم سبوسدار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود.
طرز تهیه حلیم
برای تهیه حلیم گندم ابتدا گندم را در کاسه ای بریزید و روی آن آب بگیرید و یک شبانه روز و یا حداقل ۶تا ۷ ساعت اجازه دهید تا خیس بخورد و آب جذب گندم ها شود.اگر گندم شما دارای پوست بود آن را در قابلمه ای بریزید و روی آن آب بگیرید و روی شعله بگذارید تا با حرارت ملایم بجوش بیاید و نرم شود سپس زیر شعله را خاموش کنید و کمی تامل کنید تا سرد شود و در صافی یا آبکش بریزید تا پوست ها از گندم جدا شود.در قابلمه ای کوچک ۲ لیوان آب بریزید و گوشت را در آن قرار دهید و روی شعله بگذارید و حرارت آن را ملایم کنید تا گوشت خوب مغز پخت و نرم شود. پس از پخت گوشت آب آن را در کناری بگذارید و گوشت را روی تخته آشپزخانه بگذارید و کمی صبر کنید تا گوشت خنک شود و با چاقو برش دهید تا رشته رشته شود و یا میتوانید دستتان را تمیز بشورید و با دست گوشت را ریش ریش کنید. در قابلمه ای بزرگ ۸لیوان آب باقی مانده را بریزید و روی شعله بزرگ اجاق بگذارید و گندم خیس خورده در کاسه را به آب بیفزایید و با شعله ملایم بگذارید تا بپزد،هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا ته نگیرد اگر در اواسط پخت گندم نیاز به آب بود کمی آب گرم به آن اضافه کنید.پس از آنکه دانه های گندم بشکل پوره نرم نرم و له شدند و به صورت مایع تقریبا سفت در آمد گوشت ریش ریش شده و آب گوشت را به گندم اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا ته نگیرد حلیم باید نه سفت باشد و نه شل و آبکی بلکه مابین این دو باشد.در آخر زیر شعله را خاموش کنید و۱ قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید و روغن یا کره به هر میزان که دوست دارید بیفزایید و حلیم را در کاسه ای بکشید و با دارچین تزئین کنید و با شکر یا نمک و نان سنگک نوش جان کنید
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.