خرفه
خرفه
خرفه گیاهی که در طب سنتی با نام های « بلقه مبارکه » ، « بلقه اللینه » ، « بلقه فاطمه» نامیده می شود . گیاهی است یک ساله با ساقه های خوابیده کمی قرمز و با برگ های دایره ای گوشتی که دور گل های کوچک زرد رنگ آن ظاهر می شوند . این گیاه به صورت خودرو در بسیاری از بوستان ها ، اراضی شنزار ، حاشیه دریاچه ها ، زمین زراعی و باغستان ها می روید . خرفه گیاهی شناخته شده است و در بسیاری از کشورهای جهان سابقه ی طولانی در مصارف دارویی و حتی خوراکی دارد . خرفه در مصر باستان تا به امروز به صورت سبزی ، ادویه و گیاه دارویی مصرف می شود ، در کشور غنا خرفه را سمبل صلح می دانند و در اعیاد مذهبی و در تصفیه سازی پس از بیماری ها از آن استفاده می کنند .
خرفه حاوی ویتامین A ,B1 ,B2 ,B3 ,E می باشد و نکته بسیار با اهمیت میزان اسیدهای چرب امگا ۳ است که از بقیه سبزیجات بیشتر است . از نظر حکمای طب سنتی طبیعت گیاه خرفه سرد و تر است و از نظر خواص درمانی دارای اثرات گوناگونی است . از جمله : تصفیه کننده خون ، تسکین دهنده تشنگی ، محافظ کبد ، مقوی قلب ، ضد عفونی کننده ، شل کننده عضلات ، ادرار آور ، شیر افزا ، قارچ کش ، مقوی و منقبض کننده رحم ، درد کلیه و مثانه را رفع می کند ، موجب قطع اسهال می شود . مقوی قوای جنسی است و در علاج تب های گرم مفید است .
گروه تحقیقات جامعه گیاه درمانی ایران
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.