چند توصیه تغذیهای برای مقابله با آلودگی هوا
چند توصیه تغذیهای برای مقابله با آلودگی هوا
تاکنون مطالب زیادی درباره آلودگی هوا گفتیم .اما در واقعیت، میزان تولید مواد آلاینده و سمی با سرعتی بیسابقه همچنان رو به افزایش است.با توجه به وسعت و شدت معضل آلودگی به نظر میرسد تمام تلاشهایی که تاکنون در راستای مقابله با آن انجام گرفته ناکافی بوده است.در این مطلب فهرستی از مواد غذایی و ریزمغذیها ارائه شده که بدن ما برای مقابله با آلودگی به آنها نیازمند است.این مواد و ترکیبات مفید به بدن کمک میکنند که با آسیب اکسیدیته ناشی از آلایندهها مقابله کند. برخی از موثرترین این مواد مغذی به شرح زیر است:
– مواد غذایی غنی از ویتامین ث – این ویتامین بهترین آنتی اکسیدان برای مقابله با آسیب ناشی از مولکولهای رادیکال آزاد در اثر تماس با آلایندههای هوا است. برخی از خوردنیهایی که منبع مهم این ویتامین هستند شامل مرکبات، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، انواع توت، پاپایا، بروکلی و کیوی میشوند.
– اسیدهای چرب امگا ۳ – این اسیدها علاوه بر سایر خواصی که دارند همچنین یک سپر دفاعی عالی در برابر آلایندهها هستند. منابع خوراکی غنی از این اسیدهای مفید شامل مغزهای روغنی مثل گردو، دانهها مثل تخم کتان، ماهیهای چرب و روغن ماهی هستند.
– منابع خوراکی غنی از منیزیم – این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و همچنین در تسکین مجاری تنفسی نقش مفید دارند. بهترین منابع حاوی منیزیم شامل مغز خشکبار، اسفناج، تخم کدو، ماست و حبوبات هستند.
– زنجبیل – ترکیب فعال موجود در زنجبیل موسوم به “جینگرول” دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و میتوان آن را به عنوان چاشنی مفید به انواعی از غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد.
– زردچوبه – این ادویه پرخاصیت به تقویت سیستم دفاعی طبیعی بدن کمک میکند. ماده فعال موجود در زردچوبه موسوم به کورکومین بالقوه یک ترکیب ضدالتهاب و آنتی اکسیدان است.
– مصرف مایعات بیشتر – برای این منظور لازم است که به اندازه کافی در طول روز آب بنوشید، میوههای آبدار بخورید، چای سبز بنوشید، شربت آبلیمو را فراموش نکنید و سوپ سبزیجات را نیز در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.