گشنیز

Untitled-8

گشنیز
گشنیز با نام علمی Coriandrum Sativum از خانواده ی Umbelliferae گیاهی است علفی به ارتفاع تا ۶۰ سانتی متر باساقه های راست. برگ های آن دو نوع است: برگ های قاعده ی گیاه لوب ودندانه دار ، و برگ های قسمت بالاتر ساقه که به علت تقسیمات زیاد به صورت رشته های باریک در آمده اند.گل های گشنیز کوچک وسفید یاصورتی رنگ است که به صورت چترمرکب قرار گرفته اند .قسمت مورد استفاده ی گیاه میوه ی آن است که در عوام به آن دانه می گویند . میوه ها کروی و کوچک هستند و دارای بوی مطبوعی می باشند . البته برگ های گیاه به عنوان سبزی خوراکی مصرف می شود ، همچنین در آشپزی و تغذیه مورد استفاده ی بسیار زیادی دارد .
رویشگاه گشنیز
احتمالا منشاء و دامنه انتشار گشنیز را به نواحی جنوب غربی آسیا و مدیترانه ، اروپای جنوبی ، افریقای شمالی و هندوستان نسبت می دهند . ولی امروزه گشنیز چنان توسعه و پراکندگی یافته که در نواحی مختلف و حتی امریکا پرورش می یابد . این گیاه در اغلب نواحی ایران یافت شده و به منظور استفاده از آن در تغذیه ، پرورش آن هم معمول می باشد . نوع خودروی آن در مزارع و زمینهای شخم خورده و کنار مزارع می روید

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.