کله جوش غذای روزگارقدیم و جدید کویر نشینان
کله جوش غذای روزگارقدیم و جدید کویر نشینان
کله جوش یک خوراک خوشمزه و قدیمی ایران است با نام های کشک کله جوش و اشکنه کله جوش که با وجود داشتن کشک در پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان است، میزان مناسب کلسیم، فسفر و نسبت این دو ماده مغذی در ترکیب کشک شرایط مناسبی را برای استفاده بهینه از این ماده غذایی به منظور پیشگیری از پوکی استخوان به وجود آورده است. این ماده غذایی با حجم کم خود، یک ماده معجزه آسا به شمار میرود که دربردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است. و طبیعت آن گرم بوده و برای افراد بلغمی مزاج مناسب است، مواد لازم کله جوش کشک ساییده (مزاج:سردوخشک) پیاز ساطوری شده (گرم و خشک) مغز گردوی نیم کوب (گرم و خشک)وروغن محلى (گرموتر)وزردچوبه (گرم و خشک)نعنا خشک (گرم و خشک) شیرین بیان ساییده شده یک قاشق غذاخوری (گرم وخشک)در اضافه کردن نمک دقت نمایید، خود کشک کمی شوری دارد در برخی مناطق از دوغ به جای کشک استفاده می شود
مواد لازم برای تهیه کله جوش
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
گردو پنج عدد
کشک ۲۰۰ گرم
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
آب چهار لیوان
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کله جوش
-پیازها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید؛ داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خُرد شده را درون روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
-مغز گردوها را خُرد و به پیاز داغ اضافه کنید، آنها را کمی تفت دهید تا گردوها هم نرم شوند.
-گوشت چرخ کرده را درون کاسهای بریزید و به آن نمک و فلفل را اضافه کنید؛ کمی گوشت را ورز دهید و با دست گلولههای کوچکی از گوشت درست کنید سپس گوشتهای قلقلی را در روغن سرخ کنید.
-قابلمهای را روی حرارت متوسط قرار دهید و درون آن چهار لیوان آب، آرد، زردچوبه، نمک و فلفل بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید؛ پس از به جوش آمدن کشک را هم به مواد درون قابلمه اضافه و آنها را با هم مخلوط کنید.
-پس از ۱۰ دقیقه که مواد جوشید؛ پیاز داغ، مغز گردوها و گوشتهای قلقلی سرخ شده را به مواد اضافه کنید؛ در انتها نعناع را به مواد بیفزایید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر هم مواد بجوشند سپس کله جوش را از روی حرارت بردارید، در ظرف مناسبی بریزید و به همراه نان میل کنید.
نکات لازم برای تهیه کله جوش
میتوانید در تهیه این غذا از مقداری سیر هم استفاده کنید؛ مقدار کشک را میتوانید بنابر سلیقهتان کمتر یا بیشتر کنید؛ استفاده از گوشت در این غذا اختیاری است.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.