اثرات درمانی والک، سبزی خوش و عطر و بوی بهار
اثرات درمانی والک، سبزی خوش و عطر و بوی بهار
این سبزی سرشار از ویتامینهای A،B،C و املاح معدنی منگنز، روی، گوگرد و کلسیم است.والک قاعدهآور خوبی است و به دلیل داشتن کلسیم برای درمان پوکی استخوان و التیام دردهای استخوانی و مفصلی مفید است. این سبزی اثر آرامبخش دارد و درد نقرس، روماتیسم و آرتروز را تسکین میدهد.والک یا پیاز کوهی که به آن سیرک هم می گویند شاید معروف ترین ومحبوب ترین سبزی کوهی بهار باشد که در ایران پیدا می شود.گیاهی که با وجود قد کوتاهش هزار ویک خاصیت خوراکی ودرمانی دارد . از جمله خواص مهم آن ،رفع مشکلات گوارش ، از بین بردن آبسه و کورک ، کمک به درمان آنفلوانزا ، برونشیت ،سیاه سرفه ودرمان اسهال خونی آمیبی.همچنین والک اثر تصفیه کننده ی خون را دارد . و در اختلالات هضمی به کار می رود. . از نظر ترکیبات شیمیایی، والک دارای اسانس، شامل ترکیبات گوگردی است. والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتیهای هاضمه کمک میکند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و همانطور در کاهش فشار خون و رفع تصلب شریانها مفید است.والک در موارد دیگر نظیر اسهال، اتساع رودهای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود.والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون میشود. مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت میشود.چنانچه بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست میشود. همچنین در استعمال خارجی برگهای له شده آن برای بیماریهای پوستی اثر مفید دارد. سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است. این گیاه ضد عفونى کننده قوى است، به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.والک کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامینهای نافع بدن است. والک را در فصل بهار میچینند . برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری میکنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش سایه خشک عمل کنید.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.