خواص و مزاج میوه های تابستانی
میوه ها منبع عظیمی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند که علیه رادیکال های آزاد موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آنها را از بین میبرند. در استفاده از میوه ها، مزاج آنها، مزاج فرد مصرف کننده و مزاج فصل مصرف باید لحاظ گردد تا استفاده از میوه ها مفید واقع شده و عوارض جانبی به همراه نداشته باشند.
امروزه با گسترش کشت گلخانه ای و توسعه صنعت حمل و نقل میوه، در هر فصل از سال، میوه های سایر فصل ها نیز در میوه فروشی ها موجود است. در طب سنتی ایرانی توصیه می شود با توجه به فصل جاری سال، نوع میوه مصرفی خود را انتخاب کنید و سعی کنید در هر فصلی از میوه های همان فصل استفاده و از مصرف میوه های خارج از فصل پرهیز نمایید. رعایت این امر تضمین سلامتی شما را به همراه خواهد داشت چرا که در واقع مصرف میوه ها و خوراکی های هر فصل بایستی به تعدیل طبع و شرایط فصل کمک نماید. مصرف میوه های تابستانی (به شرط تناسب با مزاج فرد مصرف کننده) نیز می توانند به تعدیل بدن در این فصل گرم و خشک کمک نمایند. میوه های تابستانه دارای طبعهای متنوع اما اغلب رو به سردی هستند و مصرف آنها به تعدیل بدن در گرمای تابستان کمک می کند. قابل ذکر است که بگوییم به طور کلی میوهها هر چه نارستر باشند بیشتر طبع سرد و تر دارند و هر چه رسیده تر شوند طبع آنها به سمت گرمی و خشکی پیش می رود. مطالعه مقاله حاضر به شما کمک می کند با مزاج تعدادی از میوه های تابستانی بیشتر آشنا شوید.
آلبالو: یکی از میوه های تابستانی است که دارای مزاج سرد و خشک است. از این رو مصرف این میوه در تابستان برای افراد دارای مزاج گرم بسیار مناسب می باشد. استفاده از این میوه برای تقویت معده و کبد گرم، رفع تشنگی و بهبود اسهال و استفراغ صفراوی بسیار مفید است. توجه داشته باشید که مصلح آلبالو، عسل است. شما میتوانید از این میوه در اشکال متنوع مانند شربت، مربا، همراه با پلو و… استفاده کنید.
انجیر: یکی دیگر از میوههای مفید تابستانی است که دارای مزاج گرم و تر می باشد. استفاده از این میوه برای افزایش وزن بدن بسیار مناسب میباشد. انجیر دارای خاصیت ملین و مسهل است، مقوی مغز و کبد، رفع کننده انسداد در کبد و طحال و برای درمان بواسیر مفید میباشد. توجه داشته باشید که انجیر خشک شده دارای طبع گرم و خشک است و استفاده از آن در فصول سرد مانند زمستان توصیه میشود.
انگور: یکی دیگر از میوههای تابستانی که کثیرالغذا، مولد خون صالح، تعدیلکننده مزاجهای غلیظ و دافع سودا است، انگور میباشد. انگور دارای طبع گرم و خشکی است و استفاده از آن برای افزایش وزن بسیار مناسب است. این میوه محافظ کلیه بوده و از شکنندگی عروق و لخته شدن خون در بدن جلوگیری میکند. البته با توجه به شیرین بودن این میوه، در استفاده از آن تعادل را رعایت کنید.
گلابی: گلابی یکی از میوههای آبدار تابستاتی است که دارای مزاج معتدل مایل به گرمی است. این میوه مقوی قلب و معده، مفرح، ملین و تصفیهکننده خون میباشد. مصرف این میوه برای رفع عطش در تابستان بسیار مناسب است. توصیه می شود گلابی نارس استفاده نشود. مصلح گلابی نیز زیره، هل، دارچین و زنجبیل است.
هلو: یکی از مهمترین میوه های تب بر تابستانی، هلو است که خواص بیشماری دارد. مصرف این میوه برای رفع بوی بد دهان، رفع تبهای صفراوی و دموی بسیار مناسب است. در افراد با مزاج گرم، این میوه سبب تحریک اشتها میشود. البته توجه داشته باشید که زیادهروی در مصرف هلو سبب اسهال میشود. در افراد با بیماریهای مفاصل حتما هلو باید به همراه مصلحات استفاده شود. مصلح هلو عسل، دارچین و مربای زنجبیل است.
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.