غذای سنتی نشاط آورمخصوص افطار

Untitled-1

غذای سنتی نشاط آورمخصوص افطار
شله زرد به عنوان یک دسر سنتی ایرانی معمولاً در ماه رمضان بر سر سفره‌ها به چشم می‌خورد ولی نباید فراموش کرد که لعاب برنج و گلاب موجود در شله‌زرد یبوست‌زاست و خوردن آن برای وعده سحری توصیه نمی‌شود.شله‌زرد حاوی ترکیباتی از قبیل برنج سفید، زعفران، دارچین، گلاب، شکر و کره است که هر یک به نسبت استفاده در تهیه این غذای ایرانی می‌تواند مضرات و یا خواص خود را داشته باشد.معمولاً قبل از پختن شله‌زرد برنج را خیسانده و بعد از آن به مدت طولانی می‌پزیم که این امر سبب از بین رفتن بخش زیادی از ویتامین‌های موجود در این غله از جمله ویتامین B می شود ولی در عین حال منبع خوبی برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن است.گلاب جزء عرقیات خاص ایرانی است که خاصیت نشاط‌ آوری دارد که استنشاق بوی آن سبب افزایش فشار خون می‌شود. که این حالت هنگام افطار برای روزه‌دار مفید است.هل نوعی اکسپکتورانت طبیعی است که خاصیت ضد عفونی‌کننده و ضد خفگی دارد.زعفران یکی دیگر از موادی است که به عنوان طعم‌دهنده در شله‌زرد استفاده می‌شودوخاصیت آرامش‌بخشی و نشاط ‌آوری آن اثبات شده به شرط آنکه بیش از حد مجاز یعنی نهایتاً سه گرم در روز مصرف نشود. البته این مقدار برای زنان باردار نهایتا یک گرم توصیه می‌شود چرا که مصرف زیاد زعفران منجر به سقط جنین در زنان باردار و خونریزی لثه می‌شود.استفاده از دارچین در شله‌زرد برای کنترل قند خون بسیار مفید است و علاوه بر این دارچین سطح چربی خون به ویژه تری‌گلیسیرید را کاهش می‌دهد و برای ثابت نگه‌داشتن وزن بسیار مفید است.شکر یکی از مواد اصلی موجود در شله‌زرد است که معمولاً خانواده‌ها به مقدار زیادی از آن در شله‌زرد می‌ریزند در حالی که به ازای هر یک گرم شکر چهارکیلو کالری باید در نظر گرفت و خوردن زیاد شله‌زرد را به افراد دیابتی و آنهایی که تنگی عروق قلب دارند توصیه نمی‌کنیم.به دلیل عطر و بوی کره حیوانی معمولاً ترجیح می دهیم تا به مقدار زیادی از این ماده در شله‌زرد استفاده کنید در حالی که کره حاوی میزان بالایی کلسترول بوده و برای مبتلایان به چربی خون اصلا مناسب نیست ولی در عین حال حاوی ویتامین A و D است.بهترین زمان مصرف شله زرد را در ماه مبارک رمضان وعده افطاری است .شله زرد برای کودکان روزه‌دار به شرط آنکه مانع خوردن غذای اصلی نشود مفید است چرا که به ازای هر یک لیوان شله‌زرد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوکالری برای بدن تأمین می‌شود. پس از چند ساعت از پخت شله زرد و نگهداری در یخچال این ماده غذایی آب می‌اندازد و برخی آن را نشانه فاسد شدن شله‌زرد می‌دانند در حالی که به دلیل وجود شکر این ماده غذایی ۲ تا ۵روز پس از پخت به راحتی قابل استفاده است.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

اخبار مرتبط

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.