چغندر قرمز لبویی ، گیاه خوش رنگ و خاص هفته
چغندر قرمز لبویی ، گیاه خوش رنگ و خاص هفته
دوستان همراه در مطالب پیشین گفتیم که چغندر گیاهی بانام علمی Beta Vulgaris L از خانواده Chenopodiaceae یا اسفناجیان، چغندرقرمز لبو که ریشه آن غده گرد و شلغمی شکل است و به رنگهای سرخ تیره مایل به سیاه و یا سفید می باشد کمی شیرین است ( ۸ تا ۵ درصد ) قند دارد و به مصرف غذایی به عنوان سبزی می رسد و یا پخته آن به نام لبو خورده می شود.چغندر لبویی دو ساله است. در سال اول برگهای روزت با دمبرگ نسبتاً طولانی تولید می کند. این برگها روی ساقه کوتاه و صفحه مانندی به نام طوقه (Plate like) بوجود آمده و از بالای ریشه متورم خارج می گردند. رنگ این برگها از سبز روشن تا قرمز متغیر است چغندرلبویی در سال اول تولید قسمت متورم و ضخیم می کند که پر از مواد غذایی است و در سال دوم تولید ساقه گل دهنده و بذر می نماید. قسمت متورم و ذخیره ای شامل قسمتی از ریشه اولیه و زیر لپه می باشد.زیر لپه عبارتست از قسمتی از ریشه اولیه تا زیر لپه ها که ساقه گل دهنده مستقیماً از ریشه خارج شده و طول آن ممکن است از یک متر هم تجاوز کند. گل در محور برگها به تعداد ۱ تا ۵ اغلب ۳ عدد بوجود می آید. گلهای دو جنسی دارای ۵ کاسبرگ ، ۵ گلبرگ ، ۵ پرچم و اغلب دارای ۳ کلاله است. گرده افشانی با باد و یا حشرات انجام می گیرد. این گیاه پس از تشکیل میوه گلبرگهای خود را از دست می دهد.ولی کاسبرگ میوه و بذر با هم نمو می کنند.در میوه چغندرلبویی تعداد ۳ تا ۷ عدد بذر وجود دارد و بنابراین میوه چغندر برای تولید گیاه جدید به خاک سپرده می شود و نه بذر آن. رنگ ریشه چغندر لبویی قرمز روشن ، قرمز تیره و یا سفید رنگ است چغندر لبویی براساس شکل ریشه به دو دسته تقسیم می شود : ارقامی که دارای ریشه پهن و گرد شلجمی هستند و ارقامی که ریشه طولانی و کشیده و دراز تولید می کنند .
اخبار مرتبط
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.